Träff med barnläkaren Dr Kamal Patel och Reiki Terapeuten Ali Waltes, Royal Alexandra Hospital, Brighton, England

forskning1Idag har jag träffat barnläkaren Dr Kamal Patel och Reiki terapeuten Ali Walters som tillsammans med tre andra reiki terapeuter ger behandlingar till allvarligt sjuka barn på barnavdelningen i Royal Alexandra Hospital i Brighton. Dr Patel som är en barnläkare har en bakgrund i homeopati. När han stötte på Reiki så var det helt naturligt för honom att införa Reiki på avdelningen för sjuka barn ändå från nyfödda till äldre barn. Även föräldrarna till de sjuka barnen erbjudes Reiki. Då kan föräldrarna koppla av mer och deras stressnivå sjunker dramatiskt. Han själv tar emot Reiki för det är så avkopplande och helande.

Han ser också till att personalen ibland får Reiki för att kunna prestera bättre och vara mer fokuserade och ha mer energi. Han vill jättegärna komma till Sverige med Ali Walters för att berätta mer om hur de driver Reiki på avdelningen. Jag ska ta upp detta med styrelsen på Reikiförbundet och se om vi kan bjuda in dem hit. Han kan se hur barnen sover bättre, är mer avkopplade och mindre oroliga efter en Reikibehandling. Om vi bara kunde få bort kvacksalverilagen i Sverige och kunna ge behandlingar till de små som reagerar så bra på Reiki. Dr Patel var häpen då han fick höra om åtta års gränsen. Som han själv säger ”There is nothing risky with Reiki”.

Ett stort tack till Dr Patel och Ali Walters som driver detta projekt. En stiftelse om heter Rocking Horse har gett projektpengar för tre år framåt för att driva detta projekt. Nu vill jag följa i deras fotspår och försöka tillsammans med Reikiförbundet i Sverige driva in projektpengar från en fond eller stiftelse. Vi behöver få in Reiki, helande beröring och kärlek, till vården. Alla skall få ha chansen, både unga och gamla, till denna form av terapi.

Med värme linda?

Kommentarer inaktiverade.